איך לנקות מוצץ? ניקוי וטיפול בניסוח מדוקדק שבנינו עם מכון התקנים הוראות אזהרה! למען בטיחות הילד שלכם!
מה לא לעשות?
אין לנקות את המוצץ בחומרים כימיקליים. אין לחמם במיקרוגל או בכל מכשיר סטריליזציה אחר מאחר והם יהרסו את פטמת המוצץ. שיטות ניקוי שאינן מתאימות עלולות לגרום נזק למוצץ. לעולם אל תטבלו את המוצץ בחומרים מתוקים או בתרופות, הדבר עלול לגרום לעששת השיניים של ילדכם. אין לחבר למוצץ סרט או אמצעי קשירה אחרים למוצץ מכיוון שילדך עלול להיחנק מהם. אין טעם לשטוף במים רותחים את כל המוצצים בכל יום.
מה כן לעשות?
כשהמוצצים מגיעים מנקים אותם לפי הוראות מכון התקנים לשימוש ראשוני לפני השימוש הראשון שפכו מים רותחים מעל המוצץ הנמצא בקערה, השאירו את המוצץ בקערת המים למשך 5 דקות, הוציאו את המוצץ מקערת המים והניחו לו להתקרר, נקזו מים לכודים מהמוצץ ולחצו על הפטמה בעדינות כדי להוציא את המים החוצה. הליך זה מיועד להבטיח היגיינה. לאחר הניקוי הראשון בחלק מהמוצצים בעלי פטמת גומי בחלק החיצוני של הפטמה יופיעו סימני שימוש לבנים, זה תקין וקורה בגלל שגומי הוא 100% ומגיב קצת אחרת בין מוצץ למוצץ.
לאחר מכן יש לשטוף במים חמים רק את המוצץ שאיתו ייעשה שימוש באותו יום. נקו ובדקו לפני כל שימוש במוצץ. החליפו את המוצץ מדי חודש או חודשיים של שימוש מסיבות בטיחות והיגיינה. להשליך את המוצץ לאחר שימוש של חודש-חודשיים. בדקו בזהירות לפני כל שימוש, במיוחד אם לילד יש שיניים. משכו את המוצץ מכל הכיוונים. סלקו את המוצץ ברגע שמתגלים סימנים ראשונים של נזק או בליה. השתמשו רק במחזיקי מוצץ המתאימים לתקן הישראלי EN12586. הרחיקו מאור השמש, ממקור חום וממקור אש, הדבר עלול לגרום להתרופפות הפטמה.
במקרה שהמוצץ נתקע בפי הילד אל תיתפסו לבהלה. המוצץ איננו ניתן לבליעה והוא תוכנן לתת מענה לאירוע כזה בעזרת החורים שבעיצובו. הוציאו את המוצץ מפי הילד בזהירות ובעדינות ככל שהדבר אפשרי.
פטמת הגומי עשויה מגומי 100% טבעי אשר עלול להביא לתגובה אלרגית נדירה אצל ילדים מסוימים. פטמת גומי עלולה להתנפח עם השימוש. לא יתקבלו בחזרה מוצצים שאריזתם נפתחה.